Samhällsservice

BensinstationWP_20140712_048

Skelleftebränslen tillsammans lokala företagare ordnade redan 2009 med en tankstation. Den finns precis vid infarten till Jörn från väg 95, på vänster sida när man passerat den äldre/nedlagda bensinstationen. Där finns bensin och diesel och betalning kan göras med betalkort. På samma plats finns också en Såifa tankstation för diesel för kunder med Såifa-kort.

Bank & uttagsautomat

Lokalt bankkontor finns i Skellefteå. I anslutning till butiken Coop finns en uttagsautomat. Vissa uttag kan som regel också hanteras när man handlar på Coop, genom att runda av inköpet uppåt.

Post och paket

Till Coop kommer paket från bland annat Schenker och DHL. På Coop finns också frimärken och kuvert med porton att köpa.

Postpaket kommer till ICA i Boliden. För paket som du önskar få levererade fungerar det jättesmidigt att beställa lantbrevbäring. Ett paket som anmäls för utkörning före kl 12 en vardag kommer som regel till din dörr redan nästa vardag. På Postens sida bokar du utkörning.

Vård-/hälsocentral, Tandläkare & Apotek

Den tidigare hälsocentralen avvecklas – men tandläkarpraktiken blir kvar med ny tandläkare – nya rutiner för kallelse med SMS för den som önskar. Och så vår superalerta tandhygienist många dagar i veckan. .

Kontoret ”J.E.S.S”, Jörns Samhällsservice

Storgatan, granne med Coop finns en ett servicekontor för service för alla Jörnsbor och ortens företagare.

Här kan du läsa mer om Jörns Samhällsservice.

Skolor och förskolor ”I vått och torrt”

Förskoleplatser finns på pusslet och Svalan i Jörn liksom grundskola F-6 på Furuskolan. Från höstterminen 2016 har går våra högstadieungdomar skola i närbelägna Boliden.

Badhus, Gym, Kafé & simning

gif_Sports012_c_ss

Jörns Bad & Sport invigdes den 20 september 2019 med pompa och ståt. Badhuset har renoverats, nytt gym med blipp så att man kan komma och gå när man vill – och givetvis ombyggt också.  Aktiviteter bedrivs i badhuset så gott som dagligen och söndag kväll förutom tisdag och fredag är badkvällar. Förutom bad och vattengympa ett helt ombyggt gym i lokalerna – med 24/7 tillgång, dvs alltid öppet för den som betalat och fått sin blipp. Uppgift om tider och annat finns bland annat här.

Badhuset med alla faciliteter kan bokas för private arrangemang. Länk till FB

Polis

Polismyndigheten i Skellefteå har Jörn och Boliden som sitt ansvar. Det finns ett kontor/station i centrum av Jörn. Enligt ett rullande schema och/eller vid behov finns polisen på plats. Rubriker om stök och bök är förhoppningsvis ett passerat kapitel. Som kuriosa kan vi väl berätta att senaste tillslag avsåg ett större parti tandborstar som någon lagt beslag på….
För allmänna frågor till polisen, dvs inte akuta, ring: 114 14.
För larm och akuta frågor är larmnumret:  112.

Räddningstjänst

Station 47 – Jörn

I Jörn finns en räddningsstyrka med en styrkeledare och två brandmän som har beredskap dygnet runt, året om. Insatspersonalen är anställd på deltid och har vanligtvis ett ordinarie jobb hos en annan arbetsgivare, men man måste inställa sig på brandstationen inom fem minuter när man larmats. I fordonsparken finns en släckbil och en bil för IVPA-uppdrag.

Jörn är den enda räddningsstyrkan i Skellefteå som genomför IVPA – I Väntan På Ambulans. Det innebär att man förutom att rycka ut vid olyckor även larmas vid akuta sjukdomsfall och hjälper de drabbade under tiden ambulans skyndar sig till platsen.

Hemtjänst

Hemtjänsten beviljas och samordnas av handläggare vid Skellefteå kommun, telefon 0910-73 50 00. För den som fått antingen hemtjänst eller plats på ett äldreboende finns en ansvarig lokalt i Jörn, Jenny Stenman. Handläggning av färdtjänst och larm hanteras av samma handläggare. Om du behöver kontakta hemtjänsten där du bor finns information här.

För behov av hjälpmedel (dusch, rollator m m), kontakt samma telefonnummer, dock blir det en annan handläggare, som också har en medarbetare som på ger service på plats i Jörn.

Vid frågor eller meddelande till den lokala hemtjänsten. Jourtelefon är 070-228 60 89.

Färdtjänst

Skellefteå Kommuns färdtjänst samordnas via handläggare i Skellefteå. Beställning av vanlig (delad) färdtjänstbil görs så snart man vet att behov finns att resa. För resa med specialfordon, måste/ska det aviseras dagen innan resa för att kunna tillmötesgå behovet.

Beställningstelefon: 0910-173 10

Ombud för Systembolaget

För att beställa drycker från systembolaget till vårt ombud i Jörn på Coop kan du lämna in en beställningsblankett eller beställa via internet.
Du kan beställa drycker på systembolaget.se med leverans till ditt ombud. Tjänsten fungerar precis på samma sätt som för övriga kundbeställningar, med skillnaden att du väljer ditt ombud som utlämningsställe. Betalning sker hos ditt ombud när du hämtar varorna. Här hittar du information om hur du beställer. 

%d bloggare gillar detta: