Bohmans Hönseri AB

En av Västerbottens största äggproducenter, som ligger långt framme med ny teknik som äggpacknings-maskiner, styr- och reglersystem för kontroll av mat- och vattenförbrukning m m för att säkerställa god kvalitet och god hälsa. Stallar med frigång för hög och jämn kvalitet där även personalens bästa är beaktat för HSE (hälsa, säkerhet och miljö).

invigning-honserietÄggen från stallarna hämtas dagligen till en norrländsk distributör med huvuddelen av sina kunder i de norra länen för kontroll och paketering i konsumentförpackningar. Bohmans Hönseri är ett företag med anor. Det startades av Hugo Bohman för mer än 70 år sedan.

Bilden ovan från invigningen av ett av de certifierade frigångstallen för äggproduktion under sommaren 2016. Helt nytt stall har också invigts under 2018. Åsa (barnbarn till grundaren), i bilden ovan,  driver och utvecklar tillsammans med sin make Stefan Karlsson (till höger) det moderna företaget.

I verksamheten arbetar vid behov också avbytare, som utbildats i den tämligen avancerade teknik som den industriell produktionen innebär – alla dagar, året runt.

Naturlig torr hönsgödsel finns för den som behöver gödsla odlingsbäddar och planteringar.

Verksamhetsutveckling

De medvetna satsningar som gjorts under årens lopp bygger på att de verksamhetsansvariga kontinuerligtkyckling avsatt tid och resurser för vidareutveckling och därmed underhåller den idébank som utgör grund för framtida nyinvesteringar och verksamhetsutveckling.

För hållbar utveckling av svensk äggproduktion är Bohmans Hönseri  representerat i intresseföreningar för livsmedelproduktion.  Stefan är dessutom talesperson för producentföreningen i särskilda frågor avseende regional och nationell produktion.

Företaget ingår också i den grupp som aktivt tagit tag i fortsatt verksamhet för Jörns badhus, tidigare också aktiva i verksamheten i Storklinta fritidsområde.

Människorna

Den manliga delen av företagsduon gillar Jörnsrevyn och har fram till för något år sedan utgjort  ett färgstarkt inslag – en revy med hög igenkänningsfaktor. Den skönsjungande kvinnliga delen av företaget har gröna fingrar och rent mjöl i påsen (en bagarstugans domptör), vattengympaledare och körsångare när tillfälle ges.

Kontakter

Bohman Hönseri AB, Storträsk 12x, 930 55 Jörn
Telefon: 0916-420 00, mobil: 070-67 420 41, 070-69 420 47
E-post: agg.karlsson(at)hotmail.se

%d bloggare gillar detta: